بارها در کارمان به شرکتهایی برخورد کرده ایم که با توجه به پویا و خلاق بودن در حیطه کاری خود به موفقیت و پیشرفت مطلوبشان دست پیدا نکرده اند. وقتی مشکلات را پیگیری می کردیم ، علت اکثر موارد را در ضعف های درون سازمانی شرکتها می یافتیم. مشکلات درون سازمانی به گروههای مختلفی تقسیم می شوند ک یکی از مهمترین شاخه آنها عدم وجود نظم درست و سازمان دهی شده در شرکتها است. از جمله شرایط لازم برای رسیدن به رشد مطلوب و داشتن مجموعه ای ایده آل، نظم است. فقدان برنامه ریزی ، فقدان نظم مالی ، فقدان سیستم و فقدان هرگونه قید و بند موجب از بین رفتن تعادل سازمان می شود و مشکلات در زمینه های مختلف رونمایی می شوند.

تاثیرات بی نظمی در یک مجموعه

وقتی شرکتی به بیماری بی نظمی مبتلا می شود باید حواسمان را جمع کنید تا تجویز غلطی نداشته باشیم. به خاطر داشته باشید که درمان اشتباه روند بهبودی مجموعه تان را سخت تر و طولانی تر میکند! در چنین شرایطی معمولا مدیران شرکت سعی می کنند تا این آشفتگی را مهار کنند. نتیجه آنکه به یک باره همه چیز را تغییر می دهند ، قوانین سخت و دست و پا گیر می شوند ، سلسله مراتب های اداری شدت پیدا می کنند ، قدرت اظهار نظر از افراد سلب می شود ، سیستم تنبیه و توبیخ تغییر می کند و روابط محدودتر می شوند .بخاطر داشته باشید ک این شرایط فقط و فقط بازدهی را کاهش می دهد و در نهایت شما نیروهای قدیمی و کارآمد خودتون با این تجویز غلط یکی یکی از دست می دهید که خود یک مرگ تدریجی برای شرکت محسوب می شود.

راه حل رهایی از بی نظمی

بسیاری از شرکت ها قوانین خشک اداری را به منظور کنترل معدودی از افراد ناشایست درون سازمان وضع می کنند، و با این کار موجب می شوند افراد شایسته سازمان را ترک کنند وحضور افراد نالایق پررنگ تر می شود .

به این ترتیب نیاز به قوانین خشک اداری برای جبران نالایقی و فقدان نظم فزونی می یابد و بازهم افراد شایسته بیشتری تحمل خود را از دست داده و مجموعه شما را ترک می کنند.
در شرکتهای موفق در سرتاسر جهان افراد آزاد هستند، اما این آزادی در محدوده یک چارچوب قرار دارد و مدیر مجموعه شور و اشتیاق را به افراد القا می کند به گونه ای ک افراد بتوانند با انعطاف پذیری از فرصت ها بهره بگیرند. اگر میخواهید از بی نظمی های درون سازمانی رها شوید فهرستی از اموری که “باید متوقف شوند ” تهیه کنید و به طور منظم و کارهای ناتمام را یکی یکی حذف کنید . در مجموعه خود آزادی عمل و مسئولیت پذیری را جا بندازید ، افرادی را در مجموعه نگه دارید که خود دارای نظم و قاعده هستند و برای انجام وظایف خودشان بیشترین تلاش را می کنند .

بخاطر داشته باشید یک مدیر موفق هیچ گاه فرهنگ مبتی با نظم را با رفتاری سخت گیرانه و مستبدانه اشتباه نمی گیرد .

هرگز منظم بودن را با مستبد بودن اشتباه نگیرید…!

۰/۵ (۰ نظر)