تیپ شخصیتی – تیپ های شخصیتی

تیپ شخصیتی مبحثی که به تازگی بازار آن داغ شده. حتما شما هم تا به حال اسمی از تیپ های شخصیتی MBTI و آزمون آن به گوشتان رسیده است. آزمونی که این روزها خیلی پر کاربرد و معروف شده و  مدیران اکثر سازمان ها در حین فرآیند استخدام و یا مذاکرات خود از آن استفاده می کنند. به همین دلیل برآن شدیم تا در مشاوره مدیریت رسا توضیحاتی به جهت معرفی و تشخیص تیپ های شخصیتی بریتان ارائه دهیم.

بیشتر بخوانید: تیپ شخصیتی در فروش

تیپ شخصیتی چیست؟

هدف از آزمون تیپ شخصیتی مایرز- بریگز یا همان MBTI تشخیص ترجیحات، علایق و روحیات فرد پیش رو می باشد، که در صورت تشخیص درست و دقیق تیپ شخصیتی فرد مقابل و انجام رفتار متناسب با وی میتوان جلسات را به سمت سوی مطلوب خود هدایت کرد. از طرفی اگر شما یک مدیر هستید که فکر می کنید نیروی انسانی شما در جایگاه درستی قرار نگرفته با استفاده از این تست و آزمون می توانید به تشخیص دقیق و قطعی تری برسید و افراد را در جایگاه های مناسب تر با روحیات و توانایی های آنها قرار دهید.

بیشتر بخوانید: عارضه یابی و آسیب شناسی منابع انسانی

در فضای مجازی آزمون تیپ های شخصیتی به کرات وجود دارد که اکثرا تحت وب می باشد اما در جلسه مصاحبه یا مذاکره یا حتی گپ و گفت دوستانه شما امکان انجام یک آزمون صد سواله سی دقیقه ای برای تشخیص تیپ شخصیتی طرف مقابل خود را ندارید. آنچه برای تیم رسا در فرآیند استخدامی یا مذاکرات خود که در سازمان ها انجام می داد مهم بود، توانایی تشخیص تیپ شخصیتی افراد مختلف در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین درصد خطا می بود. به همین علت تیم تحقیقات و مطالعاتی ما زمانی به بررسی این آزمون و پارامترهای تعریف تیپ های شخصیتی اختصاص دادند، تا به کوتاهترین راه تشخیص تیپ شخصیتی افراد برسند و برآن شدیم تا نتایج این تحقیقات را با شما در میان بگذاریم.

چگونه تیپ های شخصیتی را تشخیص دهیم؟

تیپ شخصیتی - تیپ های شخصیتی - انواع تیپ های شخصیتی

آزمون تیپ های شخصیتی MBTI افراد را بر پایه چهار ویژگی اصلی و عمده شخصیتی آنها به شانزده گروه متفاوت دسته بندی می کند. آنچه در تشخیص گروه تیپ های شخصیتی مهم می باشد تشخیص این چهار ویژگی اصلی و عمده می باشد که درادامه به تفکیک برای شما آنها را توضیح خواهیم داد.

چهار ویژگی حائز اهمیت در دسته بندی تیپ های شخصیتی شامل صفات رفتاری زیر می باشد:

  • برونگرا و درون گرا بودن فرد
  • کلی نگر یا جزیی نگر بودن فرد
  • منطقی یا احساسی بودن فرد
  • ملاحظه کار یا داوری کننده

سوال اینجاست که ما در زمان خیلی کوتاه چگونه می توانیم تشخیص دهیم که فرد مورد نظر ما جز کدام یک از دو صفت هر دسته بالا می باشد. ما برای هر گروه سوالاتی در نظر گرفته ایم که شما تنها با پرسیدن چهار یا پنج مورد از سوالات مرتبط با هر صفت می توانید تشخیص دهید که فرد جز دسته اول است یا دسته دوم. در پایین به تفکیک راه تشخیص هر یک از چهار  صفت تشخیص دهنده تیپ های شخصیتی را برایتان شفاف توضیح دادیم.

برونگرا یا درونگرا؟

گزینه اول تشخیص تیپ های شخصیتی برونگرا یا درونگرا بودن فرد می باشد. درونگرایی به رفتارهایی گفته می شود که با احساسات درونی همراه است. این افراد در بروز احساسات و عواطف خود خودداری بیشتری دارند، معمولا کم تر صحبت می کنند، تنهایی خود را ترجیح می دهند، کمتر تمایل به حضور در جمع دارند و بیشتر دقت خود را به مطالعه و فعالیت های ذهنی انفرادی می‌گذرانند. برونگرایی رفتارهایی ست که با فعالیت عملی و بروز عواطف و احساسات همراه است. افراد برونگرا معمولا در تصمیمات، عواطف و اتفاقات خود با دیگران صحبت می کنند. پرشور و هیجان هستند و معمولا نسبت به افراد درونگرا اعتماد به نفس بالاتری دارند و بودن در جمع و فعالیت های گروهی را بر فعالیت های انفرادی ترجیح می دهند.

تیپ شخصیتی - تیپ های شخصیتی - انواع تیپ های شخصیتی

راه تشخیص چیست؟

برای اینکه بتوانیم تشخیص بدهیم که فرد برونگراست یا درونگرا تعدادی سوال آماده کرده ایم که در صورت پاسخ مثبت فرد برونگرا و با پاسخ منفی فرد درونگراست. لازم به ذکر است که برای تشخیص نیازی نیست که تمام سوالات را بپرسیم و تنها ۵ سوال کافیست.

  • معمولا بلند بلند فکر میکنید؟
  • آیا معمولا وقتی در مورد موضوع یا کاری در حال صحبت هستید پیشنهادات خوب به ذهنتان می رسد؟
  • آیا فرد پرحرفی هستید؟
  • آیا دوستان زیادی دارید؟
  • آیا می توانید به آسانی به یک جمع نسبتا کسل کننده، جان ببخشید؟
  • آیا معاشرت با مردم را دوست دارید؟
  • آیا در گفتگو با مردم، معمولا حاضرجواب هستید؟
  • آیا با گذراندن وقت خود در جمع بیشتر از دو ساعت باز هم انرژی می گیرید؟

کلی نگر یا جزئی نگر؟

تیپ شخصیتی - تیپ های شخصیتی - انواع تیپ های شخصیتی

دومین ویژگی که در تشخیص تیپ های شخصیتی نقش دارد کل یا جز نگر بودن افراد است. افراد جز نگر به مسیر انجام یک عمل دقت میکنند آنها وقایع را با جزئیات کامل و به صورت نمایشی تعریف می کنن، ریز اتفاقات افتاده از صفر تا صد برایشان حائز اهمیت است. در مقابل افراد کلنگر هستند که مسیر و ریز اتفاقات برایشان حائز اهمیت نیست و فقز نتیجه نهایی برایشان مهم می باشد.
برای نمونه یک مثال میزنم:
در رسیدن به یک مقصد برای فرد جز نگر نقشه راه مهم است اینکه از کدام مسیر برود؟ چقدر چراغ قرمز دارد؟ چه میزان ترافیک الحتمالی دارد؟ چه ساعتی حرکت کند مناسب تر است؟ آیا مقصد جای پارک کردن خودرو دارد؟ و….
اما برای فرد کلی نگر فقط رسیدن به مقصد به طور کلی مهم است و به نقشه راه و جزییات اهمیتی نمی دهد.

راه تشخیص چیست؟

برای اینکه بتوانیم تشخیص بدهیم که فرد کل نگر یا جزنگر است تعدادی سوال آماده کرده ایم که در صورت انتخاب قسمت دوم سوال فرد کلی نگر و با انتخاب قسمت اول فرد بیشتر جزیی نگر است. لازم به ذکر است که برای تشخیص نیازی نیست که تمام سوالات را بپرسیم و تنها ۵ سوال کافیست.

  • وقتی از شما میخواهند کاری را انجام دهید بیشتر روی فرآیند و نوع انجام کار زمان می گذارید یا روی إتمام وتکمیل آن کار؟
  • ترجیح میدهید در واحد تحقیق و مزالعات میدانی فعال باشید و یا در واحد تولید؟
  • توضیح دادن جزییات را ضروری می بینید یا نیازی احساس نمی کنید؟
  • معمولا در فیلم شخصیت کارکترها براتان مهم تر است یا مسیر داستان؟
  • معمولا جزییات را بخاطر میسپارید یا اینکار برایتان کسل کننده است؟
  • ترجیح میدهید موارد را به صورت دقیق و جزیی به شما بگویند یا کلی و عمومی؟
  • ترجیح میدهید اطلاعات در زمینه های زیاد ولی از هرکدام کم و سطحی داشته باشید یا در زمینه های کم ولی عمیق؟
  • در رفتن به سفر جزییات و وسایلی که همراه میبرید برایتان مهم تر است یا مقصد؟

منطقی یا احساسی؟

سومین ویژگی موثر در تشخیص تیپ های شخصیتی منطقی یا احساسی بودن افراد است.
همانطور که اسمش پیدا ست افراد احساسی کسانی هستند که از روی احساسات خود تصمیم میگیرند و با احساس و  قلب خود فکر و رفتار میکنند و در نقطه مقابل آنها کسانی هستند که با منطق و عقل خود تصمیم میگیرند و رفتارهایشان بیشتر منطقی ست تا احساسی.

راه تشخیص چیست؟

برای اینکه بتوانیم تشخیص بدهیم که فرد احساسی ست یا منطقی سوالات زیر را  بپرسید و  در صورت انتخاب قسمت اول سوال فرد احساسی و با انتخاب قسمت دوم فرد بیشتر منطقی می باشد. لازم به ذکر است که برای تشخیص نیازی نیست که تمام سوالات را بپرسیم و تنها ۵ سوال کافیست.

تیپ شخصیتی - تیپ های شخصیتی - انواع تیپ های شخصیتی
  • در تصمیم گیری های مهم بیشتر به حرف دلم اعتماد می کنم یا به رفتار منطقی؟
  • در زندگی مهربانی و گذشت برام مهتر است یا رعایت أصول و قوانین؟
  • ترجیح میدهم مرا شخصی با عاطفه و مهربان بدانند یا عاقل و منطقی؟
  • از نظر من داشتن تخیل واضح و روشن مهمتر است یا درک بالا از واقعیت؟
  • از نظر دیگران فردی احساسی هستم یا بی احساس و خشک؟
  • معمولا با افراد آرمان گرا و ایده آلیست بهتر کنار م آیم یا منطقی و عاقل؟
  • من بیشتر فردی خیال پرداز هستم یا معقول؟
  • من در قدردانی ماهر ترم یا در استدلال کردن ماهرترم؟

ملاحظه کار یا داوری کننده؟

تیپ شخصیتی - تیپ های شخصیتی - انواع تیپ های شخصیتی

آخرین ویژگی موثر در تشخیص تیپ های شخصیتی ملاحظه کار یا داوری کننده بودن فرد است.
افراد داوری کننده معمولا کسانی هستند که برای همه چیز از پیش برنامه ریزی می کنند، بسیار منظم می باشند و رفتارهای دقیق دارند. در مقابل افراد ملاحظه کار را داریم که با برنامه ریزی و تعیین از قبل امور مخالفند و با تصمیم گیری در لحظه بیشتر هم خوانی دارند.

راه تشخیص چیست؟

برای اینکه بتوانیم تشخیص بدهیم که فرد ملاحظه کار ست یا داوری کننده سوالات زیر را  بپرسید ، در صورتی که پاسخ مثبت  بود فرد داوری کننده  است و با پاسخ منفی فرد ملاحظه کار است. لازم به ذکر است که برای تشخیص نیازی نیست که تمام سوالات را بپرسیم و تنها ۵ سوال کافیست.

  • بهتر است برای هرچیز از پیش برنامه ریزی کنیم؟
  • آنچه ناشناخته باشد برایم جالب تر نیست و ترجیح میدهم موارد شناخته شده باشند؟
  • در انجام کاری که بسیاری از مردم انجام می دهند، اغلب ترجیح می دهم کار را به روش پذیرفته شده انجام دهم؟
  • من وقتی خسته به خانه می رسم قبل از هر کاری لباس هایم را عوض میکنم، دست و صورتم را میشورم و بعد استراحت میکنم؟
  • من در محیط کار به شدت به یک لیست وظایف نیاز دارم؟
  • وقتی باید کاری را انجام دهم معمولا هر چه زودتر کار را شروع کرده تا قبل از زمان مقرر آن را به اتمام برسانم؟
  • معمولا بی نظمی های محیطی را میبینم و روی بی نظمی حساسم؟
  • آدم به شدت وقت شناسی هستم و به هیچ عنوان دیر به جلسه قرار ملاقات خود نمی رسم؟

انواع تیپ های شخصیتی؟

بعد از اینکه از بین هر دو مورد  چهار گزینه و صفات بالا یکی را پیدا کردید تیپ شخصیتی فرد مورد نظر مشخص می شود. به طور کلی ما ۱۶ تیپ شخصیتی متفاوت داریم که در زیر برایتان به تفکیک و با توضیحات هر دسته می آوریم.

دسته اول در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ENTP : برونگرا  – کل نگر – منطقی – ملاحظه کار

این گروه باهوش و درک هستند. بسیار پرانرژی و اهل صحبت هستند. مشکلات و مسائل را به خوبی حل و فصل میکنند. این دسته افراد در ایجاد فرصت های فکری بسیار ماهر هستند. کار های روتین و عادی آنها را خسته می کند. آنها همیشه دنبال فرصت ها و کارهای جالب و جدید هستند.

شغل های مناسب برای ENTP ها :
روزنامه نگار و خبرنگار، مدیر رستوران و هتل، کارشناس منابع انسانی، کارشناس و مدیر بازاریابی، کارشناس و مدیر روابط عمومی، تحلیلگر مالی، تحلیلگر نرم افزار، مربی ورزش.

دسته دوم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ENFP  : برونگرا – کل نگر – منطقی – داوری کننده

این گروه رک و بسیار قاطع هستند، توانایی بالایی برای ایجاد و اجرای راه حل جهت مشکلات سازمانی دارند. از برنامه ریزی بلند مدت و هدف دار لذت می برند و از انتقال دانش خود به دیگران لذت می برند. این لفراد دارای اعتماد به نفس بالا بوده و در ارائه ایده های خود به دیگران بسیار مصمم هستند، اهل آموزش و یادگیری اند و اغلب افراد آگاه هستند.

شغلهای مناسب برای ENTJ ها :
مدیر فروش، مدیر بازاریابی ، مدیر ارشد، مدیر مالی، اقتصاد دان، تحلیلگر اقتصادی، مشاوره شغلی ، استاد دانشگاه، وکیل، روانشناس، خلبان.

دسته سوم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ENFP : برونگرا – کل نگر – احساسی – ملاحظه کار

پر از اشتیاق و ایده های جدید هستند ، سرشار از انرژی مثبت و زندگی را پر از فرصت می بینند.آنها هدف دارند و بر أساس الگوهای ذهنی خود پیش میروند. آنها خواهان تایید دیگران هستند و به راحتی هم از دیگران قدردانی و حمایت می کنند. بسیار در روابط خود انعطاف پذیرند و فن بیان و قدرت مذاکره بالایی دارند.

شغلهای مناسب برای ENFP ها :
سردبیر، بازیگر، طراح داخلی، طراح مد، گرافیست، کارشناس و مدیر روابط عمومی، کارشناس و مدیر بازاریابی، مدیر تبلیغات، مددکار ، معلم، مشاور شغلی و تحصیلی، درمانگر گفتاری.

دسته چهارم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ENFJ : برونگرا – کل نگر – احساسی – داوری کننده

بسیار مهربان و دوست  داشتنی هستند. مسئولیت پذیری بالایی دارند. برای احساسات و نیازها و علایقشان ارزش و اهمیت قایلند. آنها توانایی افراد را کشف می کنند و تا جای ممکن آنها را در رسیدن به خواسته هایشان یاری می کنند. از آنها می توان برای کاتالیزور جهت رشد لفراد یاد کرد. آنها رهبران بسیار لایقی هستند و توانایی انگیزه دادن به افراد در این گروه بسیار بالاست. این دسته نسبت به انتقاد و تحسین حساسیت عمل دارند

شغلهای مناسب برای ENFJ ها :
نویسنده، کارشناس و مدیر روابط عمومی، روانشناس، مشاور شخصی، استاد دانشگاه، مدیر مهد کودک، مددکار، مربی رشد، کارشناس و مدیر بازاریابی ، کارشناس تبلیغات، کارشناس و مدیر منابع انسانی، مدیر خدمات مشتریان.

دسته پنجم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ESTP : برونگرا – جزئی نگر – منطقی – ملاحظه کار

افرادی انعطاف پذیر و سازگار با محیط هستند. آنها عملگرا هستند و دوست دارند فورا به نتیجه برسند. با قدرت و اراده برای حل مشکلات اقدام می کنند. در لحظه زندگی می کنند و خیلی اهل برنامه ریزی و تمرکز به روی آینده نیستند. آنها ترجیح میدهند با تجربه کردن موارد را یاد بگیرند تا با آموزش. آنها از انجام کار گروهی لذت بیشتری می برند.

شغلهای مناسب برای ESTP ها :
پلیس، آتش نشان، مهماندار هواپیما، کارشناس بیمه، کارمند بانک، ورزشکار، مهندس برق، عکاس، آشپز، عمده فروشف مشاور املاک.

دسته ششم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ESFP  : برونگرا – جزئی نگر – احساسی – ملاحظه کار

افرادی بسیار خونگرم و اهل معاشرت و خوش صحبت هستند. محیط زندگی و کار خود را شاد می کنند. با دیگران به خوبی کنار می آیند واهل سازش هستند. بسیار اهل یادگیری هستند .این دسته از تیپ های شخصیتی بسیار صبور و حساس هستند و ناراحتی و خوشحالی خود را بروز می دهند. همچنین دارای انتقاد پذیری بالایی هستند.

شغلهای مناسب برای ESFP ها :
پزشک، دامپزشک، مربی ورزش، فیزیوتراپیست، مددکار اجتماعی، گفتار درمانگر، پرستار.

دسته هفتم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ESTJ  : برونگرا – جزئی نگر – منطقی – داوری کننده

افرادی بسیار قاطع و مصمم هستند و بسیاراهل عمل می باشند، این گروه از افراد برنامه های نوشته شده را به خوبی اجرایی می کنند. آنها توانایی بالایی در مدیریت افراد و ساماندهی آنها دارندو بسیار دقیق و متمرکز روی مسایل هستند. آنها برنامه ریزی دقیق در ذهن خود دارند و طبق آن اقدام میکنند و همین انتظار را از اطرافیان دارند.

شغلهای مناسب برای ESTJ ها :
تکنسین دستگاههای پیچیده، مدیر داخلی، مسئول دفتر، وکیل، قاضی، داروساز.

دسته هشتم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ESFJ  : برونگرا – جزئی نگر – احساسی – داوری کننده

این گروه بسیار مهربان و مردم دوست هستند، آنها مسئولیت پذیری بالایی دارند و شخصیت حامی و حمایتگرشان افراد را در رسیدن به اهدافشان یاری میدهد. آنها بسیار وفادار و متعهد هستند و توانایی خط مشی دادن و انگیزه دادن به سایرین را دارند. این دسته از افراد نسبت به انتقاد و تعریف بسیار حساس هستند و عکس العمل نشان میدهند

شغلهای مناسب برای ESFJ ها :
مدیر فروش، کارشناس فروش، بازاریاب، مشاور، مسئول روابط عمومی، اپراتور اداری.

دسته نهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی INTP  : درونگرا – کلی نگر – منطقی – ملاحظه کار

این دسته از افراد با توجه به درونگرا بودنشان بیشتر به فعالیتهای فکر اهمیت میدهند تا روابط اجتماعی، آنها دوست دارند روی مسائل متمرکز شوند و آنها را حل کنند. بسیار سازگار با شرایط و محیز هستند. این افراد انتقادگر و تحلیلگر هستند و روی مسایل تفکر میکنند و بدون منطق و تئوری چیزی را به سادگی قبول نمی کنند

شغلهای مناسب برای INTP ها :
پزشک متخصص، تحلیلگر مالی، روزنامه نگار، عکاس، گرافیست، کارگردان، مدیر هنری، تاریخ شناس.

دسته دهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی INTJ  : درونگرا – کلی نگر – منطقی – داوری کننده

توقع این گروه از افراد از اطرافیان بسیار بالاست، آنها بسیار با انگیزه و مصمم هستند و اراده بسیار قوی دارند، برای خود الگوهای ذهنی دارند و آنها را دنبال میکنند. این دسته از افراد انتظار دارند که اطرافیان هم در رسیدن به اهدافشان از آنها حمایت و  با آهنها همیاری کنند. آنها در انجام امور روشهای مخصوص به خودشان را دارند و نظرات و ایده های دیگران را به راحتی قبول نمی کنند.

شغلهای مناسب برای INTJ ها :
مدیر مالی، کارشناس مالی، حسابدار، مدیر وب سایت، برنامه نویس، نویسنده، نقاش.

دسته یازدهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی INFP : درونگرا – کلی نگر – منطقی – ملاحظه کار

این گروه از افراد بسیار متعهد و وفادار هستند، اگر آنها با شما وارد رابطه کاری یا شخصی شوند به ندرت احتمالا عدم وفاداری وجود دارد. آنها بسیار کنجکاو هستند و از فرصتهایی که در اختیارشان قرار میگیرد به خوبی استفاده می کنند. مشکلات و مسائلشان را اغلب درون خود حل میکنند. آنها درک بالایی دارند و برای شنیدن اطرافیان و کمک به آنها همیشه حاضرند و تا زمانی که خدشه ای به ارزش هایشان وارد نشود خود را با محیط سازگار می کنند

شغلهای مناسب برای INFP ها :
مدیر منابع انسانی، مدیر بخش توسعه، مشاور تکنولوژی، مسئول بخش فنی، مدرس، مشاور.

دسته دوازدهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی INFJ : درونگرا – کلی نگر – احساسی – داوری کننده

این گروه اعتماد به نفس بسیار بالایی دارند، شخصیت های بسیار حامی هستند. تمام تلاش خود را برای کمک به دیگران و پیشرفت اطرافیان می کنند. آنها به ارزشهای خود بسیار متعهد هستند و اهمیت بالایی به آنها می دهند. این گروه دارای ایده های بسیار خلاق هستند و در دنیایی از ایده ها زندگی می کنند و دارای تخیل بسیار قوی هستند

شغلهای مناسب برای INFJ ها :
کارشناس منابع انسانی، کارشناس ارتباط با مشتریان، طراح، نقاش، مددکار اجتماعی

دسته سیزدهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ISTP : درونگرا – جزئی نگر – منطقی – ملاحظه کار

آنها بسیار انعطاف پذیر و سازگار هستند با منطق مشکلات را به خوبی حل می کنند قدرت تخیل خیلی بالایی دارند. این گروه صریح و صادق هستند. مسائل شخصی را وارد محیط کاری نمی کنند.آنها بسیار ساکت و در عین حال دقیق هستند و در هنگام بروز مشکلات خود را وارد می کنند و سعی دارند با تئوری منزقی مشکلات را رفع کنند. آنها بسیار مستقل هستند و بر اساس انتظارات دیگران رفتار نمی کنند و خط و مشی شخصی خودشان را دارند

شغلهای مناسب برای ISTP ها :
مهندس، برنامه نویس، دیجیتال مارکتینگ، نجار، آتشنشان، نقشه بردار.

دسته چهاردهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ISTJ  : درونگرا – جزئی نگر – منطقی – داوری کننده

این گروه کارمندانی بسیار دقیق و سخت کوش هستند، جزییات را بخوبی به خاطر می سپارند، آنها ترجیح میدهند در تنهایی باشند و از پرت شدن حواسشان بیزار هستند، بسیار دقیق و متمرکز هستند. این گروه از افراد به شدت با ثبات، مسئولیت پذیر و متمرکز هستند و دقیق و وقت شناس هستند، آنها بسیار کم حرفند. این گروه بسیار آرام و جدی هستند و برای رسیدن به اهدافشان تمام تلاششان را بکار می گیرند

شغلهای مناسب برای ISTJ ها :
حسابدار، حسابرس، بازرس، مسئول بایگانی، قاض کتابدار، مهندس ناظر.

دسته پانزدهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ISFP : درونگرا – جزئی نگر – احساسی – ملاحظه کار

این افراد بسیار آرام و خونگرم هستند. به شدت مسئولیت پذیرند و حریم خصوصی برای آنها بسیار حائز اهمیت است. آنها بسیار سازگار هستند واز کشمکش و حاشیه فراری هستند. آنها همکارانی بسیار صمیمی و سازگار هستند و اگر به کارشان علاقه داشته باشند به بهترین نحو ممکن آن کاررا انجام میدهند. ایم گروه از افراد دایما نیاز به حمایت شدن در محیط کاری خود دارند.

شغلهای مناسب برای ISFP ها :
منشی، مسئول اداری، دفتر دار، کارمند بیمه، پرستار، معلم کودکان خاص.

دسته شانزدهم در تیپ های شخصیتی: تیپ شخصیتی ISFJ : درونگرا – جزئی نگر –  احساسی – داوری کننده

این گروه به احساسات دیگران بسیار بها میدهنمد. دقیق مسئولیت پذیر و بسیار با پشتکارند. آنها بسیار زحمت کش و کوشا هستند و روابط احساسی برای آنها بسیار حائز اهمیت است. معمولا بسیار ساکت و متواضع هستند و برایشان بسیار مهم است که مفید واقع شوند. آنها سعی دارند همه کارها را به خوبی انجام دهند و اشتباهات کوچک برایشان غیر قابل قبول است. این گروه بسیار احساسی هستند و توانایی دستور دادن، رهبری دیگران و نه گفتن مصمم را ندارند.

 شغلهای مناسب برای ISFJ ها :
مسئول خدمات مشتریان، مسئول اداری، موسیقیدان، هنرمند، طراح داخلی، مسئول أمور اداری.

۵/۵ (۱ نظر)