متن آگهی استخدام خوب = تسهیل در انجام روند استخدام

متن آگهی استخدام نامناسب = افزایش هزینه های مالی، زمانی، ذهنی و انرژی

همه در مورد اهمیت منابع انسانی و استخدام اطلاع داریم و متعاقبا به تمام مواردی که به هرنحوی احتمال آسیب رساندن به آن ها را داشته باشند (هرچند کوچک) واکنش نشان می دهیم. در این مقاله قصد داریم تمامی نکات ریز و درشت مربوط به نوشتن متن آگهی های استخدام و جذب نیرو را مطرح کنیم. همچنین در آخر چند نمونه آگهی استخدام قرار داده ایم که بخشی از مسائل بازگو شده را به صورت عملی مشاهده کنید.

چگونه متن آگهی استخدام بنویسیم

چه مواردی در نوشتن متن آگهی استخدام مهم است؟

  1. چه مواردی در متن آگهی استخدام ذکر شود؟
  2. چگونه آگهی استخدام جذاب بنویسیم؟
  3. چه کسی باید متن آگهی استخدام را بنویسد؟
  4. چه کلمات و عباراتی بهتر است که در آگهی های استخدامی آورده شوند/نشوند؟
  5. چه زمان هایی می توان چند آگهی استخدام به صورت همزمان داد؟
  6. کجا آگهی استخدام بدهیم؟ بهترین منابع برای درج آگهی استخدام چیست؟

مهمترین بخش نوشتن یک آگهی جذب نیرو مناسب، قبل از هر چیز:

بدانید که به دنبال چه چیزی هستید!

این جمله به این معنا نیست که نیروی ایده آل را در ذهن خود متصور شوید و بعد مشخصات آن را روی کاغذ و داخل متن آگهی استخدامی بنویسید. بلکه بدین معناست که تصور کنید چه افرادی می توانند کاری که شما می خواهید را برایتان انجام دهند؟ مسلما افراد بسیاری وجود دارند که می توانند نیروی جدید بسیار خوبی برای شما و سازمانتان باشند، اما چه چیزی در همه این افراد مشترک است؟

این موارد مشترک است که یک آگهی استخدام موفق را از یک آگهی استخدام غیر موفق جدا می کند. این موارد همان هایی هستند که شما می توانید برای ذکر کردن در آگهی رویشان تمرکز کنید. در این خصوص شدیدا پیشنهاد می کنم که ۳ مورد اول مقاله «چگونه استخدام کنیم» را بخوانید. اشاره خیلی کوتاه به این ۳ مورد:

  1. ارزش های شرکت را بدانید: برای پیدا کردن موارد مشترک حتما به سراغ ارزش های شرکت بروید. آیتم هایی را که با ارزش های شرکت ممکن است در تضاد باشد را کمرنگ تر و آن هایی را که ممکن است ارزش های شما را در فرد تقویت کند پررنگ تر کنید.
  2. دقیقا از این فرد چه انتظاراتی دارید؟ این به شما کمک می کند که تخصص های اضافی و کم اهمیت تر را تشخیص دهید.
  3. شرح وظایف و شرایط احراز شغل را پیش روی خود دشته باشید.

در نهایت باید در مورد ذکر کردن این موارد در آگهی استخدام خود، تصمیم گیری کنید:

– مکان سازمان

مواردی که در متن آگهی استخدامی باید باشد

آیا باید مکان شرکت را در آگهی استخدامی ذکر کنیم؟ لزوما خیر!

با توجه به هزینه های رفت آمد و کاهش انرژی در منابع انسانی که در نهایت منجر به فرسودگی می شود، افرادی که از نظر مکانی به سازمان نزدیک هستند را ارجح می دانیم. به همین دلیل در اکثر اوقات ذکر کردن مکان سازمان در آگهی استخدامی می تواند مفید باشد. طی این سال ها که در سمت استخدام کننده برای سازمان ها و کارفرماهای مختلف فعالیت داشته ایم جملاتی از قبیل: “هر روز این راه داره برام طولانی تر میشه” و “با توجه به این که من مسیرمم طولانیه” و … را به کرات شنیده ایم.

مواردی که بهتر است محل سازمان یا محل سکونت افراد جویای کار در آگهی استخدام ذکر نشود، عبارتست از:

  • اگر موضوع خاصی در بین رقیبان خود مد نظر دارید که می تواند با این مسئله تحت الشعاع قرار گیرد.
  • اگر به دنبال نیرویی متخصص میگردید و یا هر نیروی که تعداد موحود آن در بازار نیروی کار کم است.
  • اگر به هر دلیلی حضور فرد در محیط های دورتر را ارزش می دانید.
  • اگر سازمان در محل کمتر شناخته شده ای قرار دارد.
  • و یا موارد دیگری که ممکن است با این اطلاعیه تحت تاثیر قرار بگیرند.

پیشنهاد می شود که وقتی که محل کار جاهایی مانند شهرک های صنعتی و یا حومه شهر می باشد و قصد شما استخدام نیروی اداری (و نه کارگر) می باشد، محل کار را ذکر کنید. در نهایت اگر تصمیم گرفتید در مورد مکان سازمان در آگهی استخدامی بنویسید، می توانید بین این دو حالت انتخاب کنید:

حالت اول: قرار دادن آدرس و محل شرکت در رابط کاری. مثلا: شرکت در محدوده قلهک است – محل کار: قلهک یا …

حالت دوم: قرار دادن محدوده سکونت فرد در شرایط افراد متقاضی. مثلا: ساکن منطقه… – ساکن مناطق…. در این حالت سعی کنید جاهایی را که ذکر می کنید وسعت دهید تا خیلی جامعه خود را کوچک نکنید.

– میزان پرداختی و حقوق

اگر در آگهی استخدامی که منتشر می کنید میزان حقوق پرداختی را ذکر کنید، ممکن است افراد مناسب بسیاری را از دست دهید. چرا که خیلی از افراد بدون این که خود متوجه باشند خیلی از اوقات مبلغ ماهیانه را ملاک اول و قطعی خود قرار نمی دهند.

یک مثال عینی: با نیرویی در یک شرکت کوچک اما در حال رشد که حدودا ۷ نفر کارمند داشت مصاحبه کردم، این شرکت به کارمندان خود بهای خوبی می داد و امکانات مناسبی را در اختیار آن ها قرار داده بود. او در مورد تمامی شرایط از من سوال کرد و همه را به جز دریافتی پذیرفت. در انتها اعلام کرد که برای مشغول شدن خیلی برای او مهم است که زیر فلان مبلغ حقوق نگیرد. (که فاصله خیلی خیلی کمی با مبلغ پیشنهادی ما داشت).

پس از مدتی حدود ۲ ماه ایشان با من تماس گرفت که بپرسد: اون موقعیت شغلی هنوز هم موجوده؟ یا استخدام کردین؟ چنین مشخص شد که دو ماه گذشته در سازمانی مشغول بوده که حقوق دریافتی او خیلی پایین تر از مبلغ مدنظر ایشان بوده، شرایط و امکانات مناسبی نداشته و از نظر مسافت هم خیلی دور بوده. تنها نقطه قوت این سازمان این بوده که شرکت بزرگی بوده.

از مثال فوق مشخص است که با ذکر مبلغ در متن آگهی استخدامی ممکن است خیلی از افراد را در نگاه اول از دست دهید. علاوه بر این ذکر مبلغ به عنوان اولین نفر تا حدودی از قدرت مذاکره شما می کاهد. به همین دلیل ذکر مبلغ اصلا پیشنهاد نمی شود. در نهایت اگر هم به هر دلیلی تصمیم گرفتین که مبلغ را ذکر کنید بهتر است از اعداد استفاده نکنید و از عباراتی مانند: وزارت کار با پورسانت و یا حقوق توافقی و یا عباراتی از این قبیل استفاده کنید.

– شرایط کاری در متن آگهی استخدام

شرایط کاری که در متن آگهی استخدام ذکر می کنید بهتر است خیلی دقیق نباشد و دامنه نسبتا بزرگی را شامل شود. پیشنهاد می شود که در مورد مسائلی مانند پاداش و امکانات هم صحبت یا صحبت نشود یا به صورت دقیق ذکر نشود و قابل مذاکره گذاشته شود.

اگر سابقه کاری خاصی مد نظرتان است که فرد حتما باید داشته باشد، آن را درج کنید.

– شرایط فردی در آگهی جذب نیرو

برای ذکر شرایط فردی در متن آگهی استخدام حتما به سازمان خود (مخصوصا بخشی که قرار است فرد جدید در آن باشد)، شرایط احراز شغلی و همچنین ارزش های سازمانی توجه کنید و آن ها را در عباراتی از این قبیل ذکر کنید:

دارای روحیه کار تیمی – علاقه مند به پیشرفت – یادگیری بالا – مسئولیت پذیر – علاقه مند به … و موارد این چنینی استفاده کنید.

نحوه ذکر کردن تخصص های مورد نیاز در متن آگهی استخدامی

نوشتن مهارت ها در متن آگهی جذب نیرو کار

مهمترین نکته نوشتن تخصص های مورد نیاز در متن آگهی استخدام این است که فقط آن هایی را ذکر کنید که برای نیروی جدید واقعا حیاتی است. مهارت هایی را که در درجات بعدی قرار می گیرند و یا فرصت برای آموزش آنها وجود دارد را بهتر است که در متن آگهی ذکر نکنید. مثلا می توانید مهارت ها و یا تخصص های مورد نیاز را به دو بخش تقسیم کنید:

  • مهارت هایی که باید داشته باشد.
  • مهارت هایی که بهتر است داشته باشد.

مهارت هایی که بهتر است داشته باشد آن دسته از مواردی است که یا در آگهی ذکر نمی شود و یا در شرایط کاری با عباراتی مانند: ترجیحا مسلط به – آشنا با و … در آگهی استخدامی آورده می شود.

چه راه های تماسی را باید در متن آگهی استخدام ذکر کنیم؟

راه های تماس در نمونه آگهی استخدام نیرو

این که در متن آگهی استخدام چه راه های تماسی را ذکر کنید خیلی به این مورد بستگی دارد که چه نیرویی می خواهید استخدام کنید. پیشنهاد می شود برای نیروهای دفتری و اداری از ایمیل استفاده شود. این گونه فرصت بررسی دقیق تر رزومه ها برای شما فراهم خواهد بود. ذکر کردن فقط ایمیل در متن آگهی استخدام ، تماس های شما با داوطلبان را هم در پی خواهد داشت که ما آن را در مقاله «چگونه استخدام کنیم» تحت عنوان غربال اولیه توضیح دادیم.

برای نیروهای غیر اداری و نیروهایی که زمان اصلی خود را خارج از دفتر مرکزی سازمان می گذرانند بهتر است شماره تلفن ذکر شود. اگر به دنباله نیروی خیلی خاصی هستید که احتمال پیدا کردن آن خیلی کم است میتوانید هم ایمیل را در آگهی استخدام قرار دهید و هم شماره تماس را.

آیا باید نام شرکت را در آگهی استخدام ذکر کنیم یا خیر؟

ذکر کردن نام سازمان در آگهی استخدامی از موارد بسیار حساس است که باید در مورد آن با وضوح تصمیم گیری شود. چیزی که در این مورد بهتر است بررسی شود موضع سازمان شما در بازار رقابت و صنعت می باشد. مخصوصا هنگامی که در حال استخدام سمت های مدیریتی هستید بهتر است توجه ویژه ای به این داستان داشته باشید.

حساسیت اطلاعاتی که در حین فرایند استخدام ممکن است خودآگاه و ناخودآگاه در معرض دیده شدن و یا شنیده شدن قرار داشته باشند را در نظر بگیرید و بعد تصمیم گیری کنید، چرا که ممکن است افرادی که در صنعت شما فعالیت می کنند خود را در فرایند استخدام شما قرار دهند.

عنوان شغلی در آگهی استخدام باید چگونه باشد؟

عنوان شغلی که در آگهی استخدام نوشته می شود نباید خیلی خاص باشد و محدوده کوچکی از متقاضیان مربوطه را شامل شود. بهتر است که عنوان شغلی اندکی کلی باشد تا فرصت انتخاب بیشری را در اختیار شما قرار دهد. اما این نکته خیلی مهم است که عنوان شغلی درعین حال مشخص باشد و گنگ نباشد. سعی کنید عنوان شغلی مربوطه را در اوایل آگهی استخدامی ذکر کنید و از عبارات طولانی استفاده نکنید.

چند نکته که باید از آن دوری کرد…

مواردی که نباید در نمونه متن آگهی استخدام باشد

خود را به جای جویندگان کاری بگذارید که مد نظر شما هستند و قرار است آگهی جذب نیروی کار شما را بخوانند!

  • از جرئیات بیش از حد در هر موردی به شدت پرهیز کنید.
  • روی اندازه عبارت هایی که در متن آگهی استخدام استفاده می کنید فکر کنید. بلند بودن بودن جملات به جز نشان دادن اطلاعات غیرضروری و گاهی هم اطلاعات خیلی مهم، می تواند باعث بی علاقگی کاربر شود.
  • از کلماتی مانند حتما، باید، درصد و … در نوشتن متن آگهی استخدام خودداری کنید.
  • اگر چند آگهی برای شغل های متفاوت به صورت همزمان داشته باشید، تمرکزتان برای استخدام بین آن ها پخش می شود و ممکن است راندمان کاری را تحت تاثیر قرار دهد. اما اگر در حال استخدام یک فرد مهم هستید می توانید برای پیدا کردن آن در چند منبع متفاوت به صورت همزمان آگهی استخدامی داشته باشید. مورد دیگری که در این مواقع باید به آن دقت داشت میزان وقت شما است. اما گاهی اوقات هم، جذب چند نیروی متفاوت به طور موازی و تحت فشار زمانی قرار می گیرد، که سازمان ها را مجبور به دنبال کردن چند نیرو می کند.

*مهم* اگر به هر دلیلی در فرایند استخدام چندین موقعیت شغلی قرار گرفتید، برای افزایش بازدهی و از دست ندادن تمرکز و جلوگیری از خطاهای استخدامی حتما از شرایط احراز شغلی استفاده کنید.

چگونه یک آگهی استخدام جذاب بنویسیم؟

این که آگهی استخدامی که منتشر می کنید جذاب باشد یا خیر، خیلی مهم است. چرا که جذابیت آگهی نسبت مستقیم با تعداد رزومه ای که در آینده دریافت می کنید دارد.

ترتیب مطالب در متن آگهی استخدام به این ترتیب است: در ابتدا عنوان شغلی را ذکر کنید، بعد از عنوان شغلی در مورد تخصص های مورد نیاز بنویسید، سپس شرایط شغلی فردی را بنویسید و در انتها شرایط کاری را بنویسید.

متن آگهی استخدام را چه کسی باید بنویسد؟

این که متن آگهی استخدام توسط چه کسی تهیه شود بستگی به سازمان و فرایندهای آن دارد. معمولا تبلیعات در سازمان ها توسط بخش یا مسئول تبلیغات انجام می شود. در برخی از سازمان ها هم مدیر روابط عمومی…اما این روندها در مورد آگهی های استخدامی اینگونه نیست.اگر سازمان دارای مسئول منابع انسانی (در برخی سازمان ها اداری) است، تدوین متن آگهی استخدام و همچنین انتخاب منبع آگهی استخدامی با وی می باشد. در برخی از سازمان ها مدیر بخش متقاضی نیرو، مدیر عامل و یا هر دو، در این فرایند (معمولا انجام تایید نهایی) قرار می گیرند.

۴.۵/۵ (۶ نظر)