تا به امروز استراتژی رقابتی و نوع اول آن تحت عنوان استراتژی هزینه پایین را برای شما توضیح دادم . در این مقاله میخواهم دسته دوم از استراتژی رقابتی به نام استراتژی تمایز را توضیح و ارائه دهم.

استراتژی تمایز چیست؟

در استراتژی تمایز سازمانها باید نیاز و رفتارهای مصرف کنندگان را با دقت مطالعه کنند تا متوجه شوند که چه چیزهایی برای خریداران آنها ارزش دارد و حاضرند برای آن پول پرداخت کنند. ایجاد تمایزهای موفقیت آمیز و دقیق به یک بنگاه اقتصادی امکان می دهد تا قیمت بالاتری را درخواست کند، فروش تعدادی خود را افزایش دهد و در نهایت وفاداری مشتریان خود را به نام تجاری شان به دست آورد.
سازمانها می توانند از زوایای مختلفیایجاد تمایز را دنبال کنند. براساس یک قاعده، هرگاه یک تمایز مبتنی بر نوآوری کالا، برتری فنی، کیفیت و قابلیت اعتماد به کالا، خدمات جامع به مشتری و توانمندی های رقابتی منحصر به فرد باشد، باعث مزیت رقابتی طولانی تر و سودآورتر خواهد شد. به عنوان مثال وب سایت دیجی کالا با ایجاد ویژگی انتخاب گسترده و خرید با یک مراجعه و سرویس اینترنت شاتل با ایجاد خدمات پس از فروش و پشتیبانی قوی از میان سازمانهای داخلی و یا شرکت اّپل با ایجاد طراحی مهندسی و عملکرد را می توان نام برد.

چگونه می توانیم تمایز را ایجاد کنیم؟

تمایز چیزی نیست که از دل واحدهای بازاریابی و تبلیغات بیرون بیاید و همینطور محدود به کیفیت و خدمات هم نیست. فرصت های تمایز در فعالیت هایی وجود دارند که بر ارزش یک کالا یا خدمت تاثیر می گذارند؛ برخی از آنها شامل موارد زیر است:

  • فعالیت های مربوط به تامین کنندگان اولیه
  • فعالیت های مربوط به تحقیق و توسعه کالا
  • فعالیت های ساخت
  • فعالیت های حمل و توزیع
  • فعالیت های بازاریابی و فروش

در این استراتژی جه خطرهایی شما را تحدید می کند؟

اولین خطری که در استراتژی تمایز بنگاه را تحدید میکند مرتبط با ویژگی های کالا یا خدمتی است که به سهولت و با سرعت مورد تقلید قرار بگیرد.
دومین مورد زمانی مشاهده می شود که خریداران در ویژگی های منحصر به فرد کالای یک شرکت ارزش اندکی مشاهده می کنند.
سومین موردی که معمولا استراتژی تمایز را با شکست مواجه می کند بیش از حد هزینه کردن در تلاش برای ایجاد تمایز است.
چهارمین عامل زمانی استراتژی را تحدید می کند که تمایز بیش از حد باشد به گونه ای که سطح کیفیت کالا یا خدمات از نیازهای خریدار بیشتر شود.
پنجمین و آخرین خطری که استراتژی رقابتی شما را تحدید می کند تلاش برای دریافت مازاد قیمت بسیار زیاد است.

 

به امید موفقیت و بهروزی کارآفرینان

تیم مشاوره مدیریت رسا

۰/۵ (۰ نظر)