برنامه راهبردی که ما برای شرکتها می نوسیم به طور کلی از پنج مرحله زیر تشکیل شده است:

۱- ما در ابتدا یک عارضه یابی کلی انجام می دیم تا بفهمیم ک اصلی ترین مشکل شرکت شما که روند پیشرفت رو کند کرده مربوط به کدام یک از قسمتهای کالا و خدمات- مشتری – بازار – فناوری  و … است. سپس  با توجه به عارضه اصلی تر یک چشم انداز بلند مدت برای شرکت تعریف می کنیم.

۲-در مرحله دوم، با توجه به چشم انداز کلی تعرف شده اهدافی رو در نظر می گیریم که مجموعه رو به سمت هدف مشخص شده هدایت کنه. این اهداف کوتاه مدت هستند و برای هر بخش از افراد مجموعه بسته به نوع فعالیتشون متفاوت هستند . اهداف باید به شکلی شفاف و با جزییات بیان شوند که چقدر از چه نوع عملکردی رو تا چه زمانی باید انجام دهند.

۳-سومین مرحله از کار ما تدوین راهکار و روش مناسب برای دستیابی به اهداف تعیین شده است . ما سه نوع استراتژی برای هر شرکت تعریف می کنیم : ۱٫ استراتژی کسب و کار  ۲٫ استراتژی فضاهای وظیفه ای  ۳٫ استراتژی عملیاتی  . هر کدام ازین سه مجموعه ای از دستور العمل ها را شامل می شود که یکدیگر را پوشش می دهند و در نهایت و در کنار یکدیگر شرکت را به سوی دستیابیِ به اهداف سوق می دهند.

۴-مر حله چهارم اجرای کارآمد و اثر بخش برنامه ی انتخابی است .اجرای برنامه توسط گروههای مختلف کارکنان صورت می گیرد ؛ در مقاله قبلی خودم توضیح دادم که چگونه اجرای یک برنامه استراتژی متواند موفق تر باشد. چنانچه کارها به اندازه کافی و بدون مشکل پیش برود به گونه ای که شرکت به اهداف مالی و عملکردی خود دست پیدا کند و پیشرفت خوبی را در دستیابی به چشم انداز اولیه نشان دهد؛ می توان فرآیند اعمال استراتژی را موفق ارزیابی کرد.

۵- مرحله آخر ارزیابی عملکرد و تصمیمات اصلاحی است.در این بخش بررسی می کنیم که تا چه حدی عملکرد ما درست و در راستای خواسته هایمان بوده است. شرایط متغییر ، ایده های جدید ، فرصتهای جدید و …. تمام مواردی هستند که می توانند در مراحل مختلف مارا به انجام اصلاحاتی در برنامه تعیین شده وا دارند.

به امید موفقیت و بهروزی کارآفرینان

تیم مشاوره مدیریت رسا

۰/۵ (۰ نظر)